ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ΠΕΛΛΕΤ

Η συντήρηση των συσκευών καύσης pellet είναι απαραίτητο να γίνεται μία φορά το χρόνο -σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεγάλης κατανάλωσης και δύο φορές-, ώστε να εξασφαλίζεται η άψογη λειτουργία τους και να ισχύει η εγγύησή τους. Η τακτική συντήρηση συμβάλει στην διατήρηση της θερμάστρας σε κατάσταση τέτοια, ώστε να καταναλώνει το ελάχιστο δυνατό καύσιμο για την θέρμανση του σπιτιού μας.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία της συντήρησης περιλαμβάνει τα εξής:

i) Αποσυναρμολόγηση της συσκευής ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στη διαδρομή των καυσαερίων και γενικά σε σημεία όπου είναι απαραίτητος ο καθαρισμός -μητρική πλακέτα και ηλεκτρονικά, μοτέρ διανομής ζεστού αέρα, εσωτερικές μεταλλικές επιφάνειες κτλ-.

ii) Ενδελεχής καθαρισμός όλων των χώρων απόθεσης στάχτης καθώς και της διαδρομής των καυσαερίων έως το σημείο όπου βρίσκεται το μοτέρ καυσαερίων.

iii) Αποσυναρμολόγηση και καθαρισμός του μοτέρ των καυσαερίων -εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο-.

iv) Καθαρισμός της καμινάδας σε όλο της το μήκος με ταυτόχρονη αντικατάσταση των φλαντζών σιλικόνης στην περίπτωση που αυτές έχουν αχρηστευθεί.

v) Συναρμολόγηση της συσκευής και έλεγχος της καλής της λειτουργίας -ηλεκτρονικών και μηχανικών τμημάτων-.

vi) Επίδοση στον πελάτη σχετικού εγγράφου συντήρησης με πλήρη περιγραφή των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν καθώς και αυτών που ενδεχομένως εκκρεμούν.

credit card Eurobank
© myenergyhome    κατασκευή eshop Softways